Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥ CΗΙΝΜΟΥ


Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥ CΗΙΝΜΟΥ


 
Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥ CΗΙΝΜΟΥ     
 
 
     Πρόκειται για τον γκουρού Chinmoy Kumar Ghose (σημ. σύντ.: απεβίωσε στις 11/10/2007), άλλοτε μαθητή τού Shri Audo-bindo. Το 1964 αποχώρησε από την κίνηση τού Δασκάλου του και άρχισε να οργανώ­νει στις Η.Π.Α. τη δική του κίνηση. Οι μα­θητές του τον τιμούν σαν εκπρόσωπο της θεότητας. Αυτοαποκαλείται «Δάσκαλος τού Διαλογισμού των Ηνωμένων Εθνών». Η λεγόμενη «Ομάδα Διαλογισμού των Ηνωμένων Εθνών» είναι μια ιδιωτική του οργάνωση. Το όνομά της αποδεικνύει πόσο μεγαλομανής είναι ο γκουρού αυτός.
 Σε διαφημιστικά κείμενα της οργάνω­σης αναφέρεται πως ο Chinmoy είναι ένας καλλιτέχνης χαρισματικός με μοναδική δημιουργικότητα. Στα τελευταία 15 χρόνια έγραφε 400 βιβλία, μελοποίησε 3.000 ψαλ­μούς και ζωγράφισε 30.000 πίνακες!
 Από τις οργάνωσεις-παρακλάδια της κί­νησης αναφέρουμε ενδεικτικά:
«Ομάδα Εργασίας για ολοκληρωτική ανάπτυξη της Προσωπικότητας» (Arbeitskreis zur Integralen Personlichkeitsentvi-klung).
«Μουσικό Πουλί τού Μπλε Χρυσού» (Blue Gold Music Bird).
«Λέσχη για Ολοκληρωτική Γιόγκα» (Club fur Integralen Yoga).
«Πνευματική Πηγή» (Spirituelle Quelle).
«Κέντρα τού Σρί Σινμόυ» (Sri Chinmoy Centers).
«Ομάδα Εργασίας Μαραθώνος τού Σρί Σινμόϋ» (Sri Chinmoy Marathon Team).
«Σρί Σινμόυ, Ολότητα-Το σπίτι της Πο­ρείας Ειρήνης» (Sri Chinmoy Oneness-Ho­me Peace Run) κ. α.
 Η κίνηση αυτή εξαπλώνεται τώρα και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Ο Th. Gandow, που έζησε τα γεγονότα τού Βερολίνου, ανέφερε ότι η πρώτη μεγά­λη δραστηριότητα σε σχέση με το τείχος τού Βερολίνου προήλθε από τον Sri Chinmoy. Μια εβδομάδα μετά το «άνοιγμα» η κίνηση αυτή πραγματοποίησε «μαραθώνιο ειρήνης» 28 χιλιομέτρων στο Ανατολικό Βε­ρολίνο. Σ' αυτή την πορεία συμμετείχαν οι αθλητικές ενώσεις της περιοχής και δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα. Το περιοδικό της FDJ «Νέος Κόσμος» αφιέρωσε ολόκληρη στήλη σ' αυτό το γεγονός. Μεταξύ άλλων ανέφε­ρε: «Αθλητισμός και ειρήνη. Ομάδα πρωτο­βουλίας Chinmoy-δύναμη μέσω διαλογισμού. Το άνοιγμα των συνόρων σημαίνει ανυποψία­στες δυνατότητες για τον αθλητισμό». 
 Όπως ανέφερε ο Th. Gandow, το ίδιο έν­τυπο γνωστοποιούσε ότι στις 3 Δεκεμβρίου 1989 επρόκειτο να επαναληφθεί ο «Μαρα­θώνιος ειρήνης» και στη DDR. Πρόσθετε ακόμη πως οι δραστηριότητες τού Chin­moy τυγχάνουν παγκόσμιας αναγνώρισης. Μάλιστα ο σχολιαστής δεν παρέλειπε να προσθέσει: «Αυτό που έγινε πεποίθηση μου είναι ότι δεν έχει σχέση με αιρέσεις»!
 Εκτός από το «Μαραθώνιο Ειρήνης», ο Chinmoy πραγματοποίησε στο Ανατολικό Βερολίνο και «Συναυλία Ειρήνης». Οι τοπι­κές Αρχές διέθεσαν στην «Ομάδα Πρωτο­βουλίας Chinmoy» ήδη από τον παρελθόν­τα Νοέμβριο, ειδικό γραφείο με τηλέφωνο στο «Σπίτι τού Δασκάλου» στο Ανατολικό Βερολίνο για την προετοιμασία της εκδή­λωσης στη DDR.
Κάθε πολίτης της Ανατολικής Γερμανί­ας μπορεί να τηλεφωνήσει και να ζητήσει να τού αποσταλεί η ειδική Κάρτα συμμε­τοχής. Έτσι η κίνηση καταγράφει τις διευ­θύνσεις των ενδιαφερομένων.


 
Από το περιοδικό ΔΙΑΛΟΓΟΣ  
 ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ   www.egolpion.com
7  ΜΑΪΟΥ  2011


Read more: http://www.egolpion.com/chinmoy.el.aspx#ixzz2kVboXhLl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου